Védjegy bejelentés

Védje meg ötleteit és cége arculatát!

Az Ön cége arculatát is próbálják másolni a konkurensek? Nincs is ennél bosszantóbb, nem igaz? Hisz Ön időt, energiát és pénzt fektet az egyedi megjelenésbe és ötletekbe, valaki más pedig egyszerűen lemásolja azokat. Szerencsére van jogi megoldás az ilyen esetekre!

 

Végjegy bejegyzéssel nem csak találmányokat, egyedi fejlesztásű termékeket lehet levédetni, de a cége logóját, márkanevét és arculatát is. Miután Ön mindezek tulajdonosává vált egy egyszerű ügyvédi eljárást követően, bátran felszólíthatja konkurenseit a kérdéses anyagok eltávolítására.

Milyen előnyei vannak a saját védjegynek?

01

Kizárólagos használatot kap

A védjegyoltalommal senki sem másolhatja le az Ön bejegyzett védjegyét az Ön engedélye nélkül. Ez azt jelenti, hogy az Ön cége az egyetlen, aki marketing és általános kommunikációs okokból használhatja a márkát. Ez a márkaoltalom nem csak országos, de akár nemzetközi szintre is kiterjedhet, így megakadályozhatja, hogy a helyi konkurens vállalkozások profitáljanak az Ön által felépített márkából. A védjegyjogok birtokában Ön jogosult lesz a domainnevekkel kapcsolatos vitákban előnyben részesített bánásmódra. Mivel az online jelenlét jelentősége napról napra nő, a márka lajstromozásának ez az előnye a jövőben jól jöhet.

02

Cége megvédi a legértékesebb eszközét

Az Ön márkája gyakran a vállalkozása legértékesebb eszköze. Ez az, amitől az ügyfelei megkülönböztetik Önt a versenytársaitól. Emellett ez az az eszköz, amely célközönsége bizalmának tárháza lesz, és amely az Ön üzleti növekedésének és piaci megszilárdulásának jelképeként szolgál.

03

Ön képes lesz védjegybitorlási pert indítani

Ha valaki visszaél az Ön bejegyzett védjegyével, Ön kártérítésre lehet jogosult. Ez megakadályozza, hogy mások használják az Ön márkáját, és megakadályozza, hogy versenytársai felhasználják azt marketingkampányaikban, gyakran negatív felhanggal.

04

A márka mindig az Öné lesz

Ha nem Ön rendelkezik a bejegyzett védjegyjogokkal, akkor valaki más megakadályozhatja, hogy használja azt. A márka elvesztése több millió forintjába is kerülhet egy vállalatnak, mert a márka elvesztésével együtt azokat az immateriális javakat is elveszítené, melyek alátámasztják a piacon elfoglalt helyét. Ez az ügyfelei bizalmának elvesztését is jelenti, amit rendkívül nehéz visszaszerezni. A védjegybejegyzés egyik előnye, hogy biztos lehet benne, ez az eset soha nem fordulhat elő.

05

Elkerülhet egy költséges arculattervezést

A márka jogi védelme nélkül egy másik cég előbb bejegyeztetheti magát, mint Ön. Ha ez a helyzet, akkor elég könnyen megbüntethetik Önt a védett márka használatáért. Végül kénytelen lesz új márkanevet bevezetni, és ezzel elveszítheti mindazt, amit az üzleti stratégiája eddig meghódított. Gyakran előfordul, hogy az átmárkázás összezavarja az ügyfeleket. Ez csak még rosszabb lesz, ha egy teljesen új arculatot kell felépítenie a vállalatának. És mint azt Ön is tudja, a bizonytalan ügyfelek kevesebb értékesítési konverziót jelentenek. Regisztráltassa tehát márkáját védjegyként, hogy elkerülje a költséges márkanévváltást és az ügyfelek elbizonytalanítását!

Miben nyújtok többet egy átlagos ügyvédnél a munkám során?

gyors kapcsolattartás

a megkeresésre átlagosan 6 órán belül választ kap, mivel online (email, chat, facebook) és telefonon is elérhető vagyok

nincsenek rejtett költségek

fix díjakkal dolgozunk, ezért már a megbízás aláírásakor tisztában lesz minden felmerülő költséggel

érthető ügymenet

a bonyolult jogi megfogalmazásokat minimálisra csökkentem, és mindent könnyen, érthetően elmagyarázok

nem marad rejtett részlet

a szerződésekben minden részletre odafigyelek, hogy a megbízóim évekkel később is biztonságban érezzék magukat

ügyvédi felelősségbiztosítás

minden megbízásra kiterjedő teljes kártalanítás káresemény esetén

garancia

minden általam szerkesztett dokumentum maximálisan megfelel az aktuálisan érvényes jogszabályoknak

szigorú adatvédelmi intézkedések

ügyfeleim személyes adatainak és bizalmas információinak védelme

esélyegyenlőség biztosítása

mozgáskorlátozott ügyfeleimhez Szeged városban kiszállási díj nélkül házhoz megyek

külső szakértők bevonása

szükség esetén külső partnereinket (könyvvizsgáló, adótanácsadó, szervezeti tanácsadó) is bevonjuk a folyamatba

A védjegy bejelentés ügyvédei díjai*

Nemzeti védjegy: 

Egyszeri megbízási díj: 69.000.- Ft

Hivatali díj: 60.000.- Ft-tól (az eljárás gyorsaságától és a védendő osztályok számától függően) 

Európai Uniós védjegy: 

Egyszeri megbízási díj: 169.000.- Ft

Hivatali díj: 850€-tól (a védendő osztályok számától függően)

Nemzetközi védjegy:

Egyszeri megbízási díj: 179.000.- Ft

Továbbítási díj: 10.700.- 

Hivatali díj: változó (angol nyelvű árkalkulátor: https://madrid.wipo.int/feecalcapp/ )

*Az fenti árak segítenek a költségek előzetes megtervezésében, de fontos tudni, hogy ezek nettó irányárak, melyektől a konkrét ügy ismeretében bármely irányban eltérhetünk. Ugyanakkor a pontos díjazásról a megbízás keletkezését megelőzően előzetes tájékoztatást adok, hogy Ön minden költséget előre láthasson.

Vegye igénybe a szolgáltatást online, személyes megjelenés nélkül, 10% kedvezménnyel! A kedvezmény kizárólag az ügyvédi megbízási díjra érvényes. A részletekért kattintson az alábbi gombra!