szegedi ügyvédi irodám tárgyalója

Családomban én vagyok a harmadik generáció, aki a jogi pályát követi: nagyapám és nagynéném is bíró volt, jómagam pedig az ügyfeleim védelmére esküdtem fel. Szakmabeli rokonaimmal egyetértünk abban, hogy a legtöbb, évekig elhúzódó pereskedés megelőzhető egy alaposan átgondolt, minden részletre kiterjedő szerződéssel. Egy felületesen elkészített szerződés később komoly fejtörést és anyagi károkat okozhat a feleknek. A bírósági perek olyan szellemi és anyagi megterhelést jelentenek, amelyet senki sem él át szívesen – még mi, ügyvédek sem.

Természetesen a legtökéletesebb szerződés sem tudja garantálja, hogy a másik fél betartja az írásban vállaltakat, azonban a követelések érvényesítése sokkal egyszerűbb, ha a szerződés világosan kifejti az elvárásokat. Éppen ezért saját ügyvédi irodám megalapításakor elhatároztam, hogy praxisomban a megelőzésre és a biztonságra fogok összpontosítani. Ügyfeleim ebből tudnak a leginkább profitálni, hiszen szerződéseim birtokában tudják, hogy védve vannak. Ez a fajta nyugalom pedig többet ér bárminél!

Dr. Jenővári László bíró

3 generációs jogász család

70 év az igazság szolgálatában


Nagyapám, Dr. Jenővári László  45 év bírói pályafutása után a nyugdíjba vonulásáról az Új Néplap is megemlékezett egy hosszú riporttal. Családunk első generációs jogásza, egyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság tanácselnöke volt, és nem kevesebb mint négy és fél évtizedes bírói pályafutását követően ment nyugdíjba. A jó humorérzékkel, többféle művészeti tehetséggel is megáldott bíró céltudatosan törekedett arra, hogy a negyvenöt esztendő alatt ne váljon szakbarbárrá.

Tovább olvasom az újságcikket >>

esélyegyenlőség biztosítása

mozgáskorlátozott ügyfeleimnek Szegeden és vonzáskörzetében nincs kiszállási díj

ügyvédi garancia és felelősségbiztosítás

minden megbízásra kiterjedő kártalanítás káresemény esetén, valamint minden általam szerkesztett dokumentum maximálisan megfelel az aktuálisan érvényes jogszabályoknak

külső szakértők bevonása

szükség esetén külső partnereimet (könyvvizsgáló, adótanácsadó, szervezeti tanácsadó) is bevonom a folyamatba

nem marad rejtett részlet

a szerződésekben minden részletre odafigyelek, hogy a megbízóim évekkel később is biztonságban érezzék magukat

Digitális szerződéskötés

Gyorsabb és környezetbarátabb megoldás szemben a papír alapú szerződéssel

Gyors kapcsolattartás

A felgyorsult online kommunikáció irodánkra is jellemző

Közérthető kommunikáció

A bonyolult jogi megfogalmazásokat minimálisra redukáljuk

Szeged zöld ügyvédi irodája

A jövőnkről való előgondoskodás nem csak szakmai szellemiségemben jelenik meg. Odafigyelek arra is, hogy környezetünk és bolygónk a következő generációk számára is élhető hely maradjon. Éppen ezért elsődleges céljaim közé tartozik, hogy ügyvédi irodám ökológiai lábnyomát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük.

Papírmentes iroda

Mindenekelőtt törekszünk a papírmentes ügymenetre, és amikor csak lehet, digitális szerződést készítünk. Egy-egy szerződés véglegesítése során számos verzió nyomtatásra kerül, melyek egy hagyományos irodában végül az iratmegsemmisítőben végzik. Ez bizony több száz feleslegesen elhasznált papírlap is lehet egy-egy esetnél! A digitális szerződések azonban lehetővé teszik a papír pazarlásának teljes megszüntetését. Szükség esetén kizárólag a szerződés végső verzióját nyomtatjuk ki, és ehhez is újrahasznosított papírt használunk.

ügyvédi irodám tárgyalójában ügyfelekkel
szegedi ügyvédi irodám központi helyisége

Környezettudatos irodaszerek

Irodánkban kizárólag környezetbarát tisztítószereket, valamint újrahasznosított és lebomló anyagból készült irodai kiegészítőket használunk.

2024.03. 31-ig megvalósuló vállalásaink

Vállaljuk, hogy a fent említett dátumig weboldalunk 100%-ban CO2 semleges lesz. Célunk, hogy minél több helyi környezetvédelmi programot támogassunk, valamint ügyfeleinket is segítsük a hasonló célkitűzések megfogalmazásában.

Szelektív és szerves hulladékgyűjtés

Irodámban a szelektív hulladékgyűjtés mellett a szerves hulladékokat is külön gyűjtjük és a Szeged melletti biokertészetben (a Kakuk Élőkertben) adjuk le, ahol komposzt készül belőle.

Kakuk élőkert komposzt és paradicsom

Ingyenes 15 perces konzultáció*

Lépjen velem kapcsolatba az elérhetőségeim egyikén, vagy küldjön lentebb üzenetet:

Kapcsolat


    *Az ingyenes konzultáción az elérhető jogi szolgáltatásokról, valamint azok áráról kap tájékoztatást. Az ingyenes konzultáción jogi tanácsadás nem történik.

    kapcsolatfelvétel az ügyvéddel