Dr. Jenővári Dániel

Szeged megbízható ingatlanjogi ügyvédje

Professzionális ingatlan adásvételi szerződések készítése Szegeden, ahol a részletek és az Ön biztonsága az első.

Dr. Jenővári Dániel ügyvéd

Gyors ügyintézés

Alapos kidolgozás

Ingatlanadózási tanácsadás

Épp ingatlanvásárlás előtt áll, és szeretné…

ha szerződése nem sablon alapján készülne, hanem egy minden részletre kiterjedő, alapos dokumentum lenne?

ha megfelelően tájékoztatnák Önt az adózási és illetékfizetési, -csökkentési lehetőségeiről?

ha a szerződéskötés minél előbb, akár napokon belül megtörténne?

Természetes, hogy szeretné biztonságban tudni leendő ingatlanát és vagyonát.

Keressen bizalommal, ha pontos és személyre szabott adásvételi szerződést, valamint gyors szerződéskötési folyamatot szeretne!

Amikor a vásárlást követően kihullanak a csontvázak a szekrényből…

A hónapokig, akár évekig tartó keresgélést követően végre megtalálta azt az ingatlant, ami minden szempontból megfelel az elképzeléseinek. Nem szeretne lecsúszni róla, ezért minél előbb nyélbe szeretné ütni az adásvételt is – ám ahogy a régi mondás is tartja, hamar munka ritkán jó.

Bármely ingatlannál előfordulhatnak meglepetések. Például kiderül, hogy valakinek haszonélvezete van az ingatlanon, végrehajtás van folyamatban, vagy valakinek elővásárlási joga van. Amennyiben ezek szabályozatlanok maradnak a szerződésben, abból könnyedén kerekedhet egy évekig elhúzódó vitás helyzet. 

Az is előfordulhat, hogy az ingatlan körül minden rendben van, ám utólag kiderül, hogy a vevők jogosultak lehettek volna illetékkedvezményre, csak épp erről nem kaptak megfelelő tájékoztatást a vásárlást megelőzően – ezzel pedig több millió forint megtakarítástól estek el. Így a várva-várt ingatlan okozta öröm hamar keserűvé válhat. Nálam nem kell átélnie mindezt!

IMG_2093-min
IMG_2158

Az ön ingatlana és az én szakértelmem. Ez a biztos befektetés kulcsa.

Családomban én vagyok a harmadik generáció, aki a jogi pályát követi: nagyapám és nagynéném is bíró volt, jómagam pedig az ügyfeleim védelmére esküdtem fel. Szakmabeli rokonaimmal egyetértünk abban, hogy a legtöbb, évekig elhúzódó pereskedés megelőzhető egy alaposan átgondolt, minden részletre kiterjedő szerződéssel. Egy felületesen elkészített szerződés később komoly fejtörést és anyagi károkat okozhat a feleknek. A bírósági perek pedig olyan szellemi és anyagi megterhelést jelentenek, amelyet senki sem él át szívesen – még mi, ügyvédek sem.

Épp ezért szegedi ügyvédi irodában a megelőzésre és a biztonságra összpontosítunk. Ügyfeleim ebből tudnak a leginkább profitálni, hiszen szerződéseim birtokában tudják, hogy védve vannak. Ez a fajta nyugalom pedig többet ér bárminél!

A szerződését fenntartható irodámban írhatja alá

Képzelje el, hogy mához egy hétre ellátogat fenntartható irodámba aláírni az adásvételi szerződését. Magabiztosan ragadja meg a tollat, hisz tudja jól, a szerződés minden pontja Önt védi, és később nem számíthat kellemetlen meglepetésekre. Ezen felül egy olyan helyen történik mindez ahol a környezetvédelem és a fenntarthatóság kiemelt célja az irodámnak. Ennek érdekében számos intézkedést bevezettünk kezdve az újrahasznosított papírral, irodaszerekkel a digitális aláíráson át egészen a szerves hulladékgyűjtésig és a CO2 semlegességig.

Természetesen adótanácsadásomnak köszönhetően akár milliókat tudott spórolni a vagyonszerzési illetékeken, hiszen a szerződéskötést megelőzően minden lehetséges mentességet, kedvezményt alaposan megvitattunk. Ezt a pénzt akár az ingatlan fejlesztésére tudja fordítani!

fenntartható ügyvédi iroda

Csakis a legjobbat szeretném Önnek nyújtani. Keressen bizalommal, ha ingatlanvásárlás előtt áll.

Többet kap, mint egy adásvételi szerződés

A teljes folyamatot rám bízhatja

Az ajánlattételtől kezdve, a földhivatali papírmunkán át egészen a birtokbavételig mindenben számíthat rám.

Nincsenek rejtett költségek

Fix díjakkal dolgozom, ezért Ön már a megbízás aláírásakor tisztában lesz minden felmerülő költséggel.

Gyors kapcsolattartás

Amennyiben menet közben kérdései adódnak, azokra átlagosan 6 órán belül választ kap tőlem, mivel online (email, chat, facebook) és telefonon is elérhető vagyok.

Mindezeken felül irodám az ingatlan adásvétellel járó egyéb feladatok ellátását is vállalja.

Amelyekben segíteni tudunk

Az ingatlan adásvételét megelőző lépések

SZJA és illetékoptimalizálási javaslatok

Az energetikai tanúsítvány beszerzése

Az épület állagának és értékének felmérése, becslése

Hitelügyintézési tanácsadás (falusi CSOK, CSOK plusszal kapcsolatban is)

Ők már elégedett ingatlantulajdonosok

Google értékelés 75 vélemény badge

3 egyszerű lépésben

Így lesz Önnek is tökéletes adásvételi szerződése

01.

lépés

Vegye fel velem a kapcsolatot a lenti űrlap kitöltésével, vagy keressen telefonon munkanapokon 8 és 17 óra között.

02.

lépés

Egy munkanapon belül telefonon felkeresem Önt, és egyeztetjük a részleteket.

03.

lépés

Amennyiben megfelelőnek találja az ajánlatomat, innentől Önnek már csak alá kell írnia a szerződést. Én minden mást elintézek!

Ügyvédi díj kalkulátor*

Az ingatlan vételára:
Ft

Ügyvédi Díj: 0 Ft

Az ingatlan adásvétel ügyvédi díjai (így számol a fenti kalkulátor)*

25 millió forint alatti vételár esetén

 • a vételár 0,7 %-a, de minimum 125.000,- Ft
 • Például az ingatlan vételára 22.000.000,- Ft, akkor 154.000,- Ft a munkadíj; de ha 10.000.000,- Ft az ingatlan vételára, akkor a minimumösszeg, vagyis 125.000,- Ft a munkadíj.

25 és 70 millió forint közötti vételár esetén

 • a megbízási díj két részből tevődik össze: 25 millió forintig a vételár 0,7 %-a, és a 25 millió forint feletti összeg 0,3%-a.
 • Például ha az ingatlan vételára 63.000.000,- Ft, akkor 175.000,- Ft + 114.000,- Ft, azaz összesen 289.000,- Ft a munkadíj.

70 millió forint feletti vételár esetén

 • a megbízási díj három részből tevődik össze: 25 millió forintig a vételár 0,7 %-a, a 25 millió forint és 70 millió forint közötti összeg 0,3%-a, valamint a 70 millió forint feletti vételár-részlet 0,2%-a, de a teljes munkadíj maximum 650.000,- Ft.

*A fenti árak segítenek a költségek előzetes megtervezésében, de fontos tudni, hogy ezek irányárak, melyektől a konkrét ügy ismeretében bármely irányban eltérhetek. Költséget növelő tényezők lehetnek például ha haszonélvező szerepel az ügyletben, vagy hitel felvételével kerül kifizetésre a vételár, esetleg terhelt ingatlan kerül megvásárlásra. Ugyanakkor a pontos díjazásról a megbízás keletkezését megelőzően előzetes tájékoztatást adok, hogy Ön minden költséget előre láthasson.

Az ingatlan adásvétel ügyvédi díjai*

25 millió forint alatti vételár esetén

 • a vételár 0,7 %-a, de minimum 125.000,- Ft
 • Például az ingatlan vételára 22.000.000,- Ft, akkor 154.000,- Ft a munkadíj; de ha 10.000.000,- Ft az ingatlan vételára, akkor a minimumösszeg, vagyis 125.000,- Ft a munkadíj.

25 és 70 millió forint közötti vételár esetén

 • a megbízási díj két részből tevődik össze: 25 millió forintig a vételár 0,7 %-a, és a 25 millió forint feletti összeg 0,3%-a.
 • Például ha az ingatlan vételára 63.000.000,- Ft, akkor 175.000,- Ft + 114.000,- Ft, azaz összesen 289.000,- Ft a munkadíj.

70 millió forint feletti vételár esetén

 • a megbízási díj három részből tevődik össze: 25 millió forintig a vételár 0,7 %-a, a 25 millió forint és 70 millió forint közötti összeg 0,3%-a, valamint a 70 millió forint feletti vételár-részlet 0,2%-a, de a teljes munkadíj maximum 650.000,- Ft.

*A fenti árak segítenek a költségek előzetes megtervezésében, de fontos tudni, hogy ezek irányárak, melyektől a konkrét ügy ismeretében bármely irányban eltérhetünk. Költséget növelő tényezők lehetnek például ha haszonélvező szerepel az ügyletben, vagy hitel felvételével kerül kifizetésre a vételár, esetleg terhelt ingatlan kerül megvásárlásra. Ugyanakkor a pontos díjazásról a megbízás keletkezését megelőzően előzetes tájékoztatást adunk, hogy Ön minden költséget előre láthasson.

Az ingatlan adásvétel ügyvédi díjai

Az ügyvédi munkadíj általában az ingatlan értékéhez igazodik és az összege általában 0,5-1%. Fontos tudni, hogy ez egy iránymutatás, melyektől a konkrét ügy ismeretében bármely irányban eltérhet a díj.

Költséget növelő tényezők lehetnek például, ha haszonélvező szerepel az ügyletben, vagy hitel felvételével kerül kifizetésre a vételár, esetleg terhelt ingatlan kerül megvásárlásra. Ugyanakkor a pontos díjazásról a megbízás keletkezését megelőzően előzetes tájékoztatást adok, hogy Ön minden költséget előre láthasson.

Garanciát vállalok a munkámra

Teljes felelősséget vállalok azért, hogy minden általam szerkesztett dokumentum maximálisan megfeleljen az aktuálisan érvényes jogszabályoknak.

Ügyvédi felelősségbiztosítással rendelkezem, amely egy esetleges káresemény után igénybe vehető.

További kérdései vannak? Olvasson bele hasznos cikkeim egyikébe!

Vegye fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével:

  kapcsolatfelvétel az ügyvéddel